Hitoktatás

A Tatai Református Egyházközség lelkipásztorai és hitoktatói Tata város óvodáiban és általános iskoláiban végeznek heti rendszerességgel hitoktatást. Célunk Jézus Krisztus szeretetének továbbadása és a református hit megismertetése, elmélyítése a ránk bízott gyermekekkel. A hitoktatás két féle módon történik: fakultatív hittanórára azokban az óvodákban és iskolákban van lehetősége a gyermekeknek, ahol valamilyen módon erre igény van. A kötelező hitoktatást pedig minden állami általános iskolában órarendben biztosított keretek között végezzük. Ennek köszönhetően több mint 500 gyermek felé szolgálunk. Hálásak vagyunk Istennek, hogy láthatjuk, ahogyan a hitoktatás során elhintett magok hogyan vernek gyökeret, hogyan erősödnek meg kicsik és kicsit nagyobbak is a hitben, Jézus Krisztus követésében. A Református Pedagógiai Intézet által meghatározott tanmenet követése, a bibliai történetek megismertetése, tudásanyag gyarapítása mellett a legnagyobb célunk, feladatunk mégis az, hogy a ránk bízott gyermekek érezzék és lássák, mennyire szereti Isten őket! Ezért vagyunk ott, közöttük!

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a hitoktatói szolgálattal kapcsolatban, keresse Strifler Zoltánné Niki nénit 😊 a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Hitoktatásban részt vevő lelkipásztorok és hitoktatók: Farkas Balázs, Strifler Zoltánné Nikolett, Szűcs Mátyás lelkipásztorok, Judea-Farkas Tünde és Szűcs Boglárka hitoktatók.

A városban az alábbi intézményekben végzünk hitoktatói szolgálatot:

  • Kőkúti Általános Iskola és a Fazekas utcai tagintézmény
  • Vaszary János Általános Iskola és a Jázmin utcai tagintézmény
  • Talentum Általános Iskola
  • Új Út Általános Iskola
  • Városi óvodák
  • Református Intézményeink