Családi nap 2022 regisztráció

Írta: Adminisztrátor
2022. szeptember 08

Élő közvetítés

Írta: Adminisztrátor
2020. március 13

Kakaó-kalács reggeli

Írta: Gábriel Tamás
2019. január 20

Már több mint egy éve indult útjára gyülekezetünkben (Kocsi utca 15.) a kakaó-kalács reggeli, mely kivételes alkalom, hiszen a vasárnap délelőtti 10 órás istentisztelet előtt kínál találkozást és együttlétet gyülekezetünk és hittanosaink családjainak úgy, hogy leveszi a reggeli készítés terhét a szülőkről.

Az alkalom célja kapcsolatépítés a hittanosok családjaival azért, hogy megismerjék gyülekezetünket, otthonosan mozogjanak nálunk. Van egy lelkes szolgáló csapat, akik lehetővé teszik minden alkalommal a reggelizést és egyébként, akikhez bármikor lehet csatlakozni. A plakáton szerepel a következő néhány alkalom időpontja, hogy a családok előre tervezhessenek.

Hogy egy kicsit bemutassuk, miként is zajlik a kakaós kalács reggeli nálunk, az egyik alkalom után beszélgettünk egy édesanyával.

1.Honnan szereztél tudomást a kakaó kalács reggeliről?

A gyermekeink (3 fiú) az általános iskolában református hittanra járnak. A kakaó kalács reggelire rendszerint ők hozzák a meghívót, illetve a hitoktatóktól is megkapjuk e-mailben az értesítést.


2. Mire számítottál ezzel kapcsolatosan?

Vártam ezeket az alkalmakat, hiszen itt mindig jó találkozni az ismerősökkel, barátokkal. Nagyon örülök annak, hogy itt nyugodtan lehet beszélgetni, ami a rohanós hétköznapokon sokszor nem sikerül. 

3. Hogy tetszett?

A vártnál is sokkal jobban, hiszen a gyerekek barátai, osztálytársai is itt voltak, ők is nagyon jól érezték magukat. Szülőkkel, barátokkal megvitattuk a minket érdeklő dolgokat, kellemesen telt a reggel.

4. Kinek ajánlanád a kakaós kalácsot?

Azoknak ajánlanám, akik szeretnék ilyen formában tartalmasan kezdeni a vasárnap reggelt. Azoknak, akik kíváncsiak a körülöttük zajló dolgokra, a mások problémáira, életére. Mindazoknak ajánlom, akiknek igényük van a "régimódi" társas érintkezési formákra, az egymás közti beszélgetésekre.


5. Mi a gyereknek véleménye kakaós kalácsról?

Gyermekeink egybehangzóan pozitívan nyilatkoztak, hiszen a kakaó és a kalács is mindig finom, feldobja a reggelt a finomság és a jókedvű, nagyon várt találkozás a többiekkel. Jól kezdődik a nap és így már csak jól folytatódhat.

6. A gyerekek részt vettek-e a gyerek istentiszteleten? Milyen volt?

A fiúk már 12-14 évesek, általában bent maradnak a felnőtt istentiszteleten. Szoktunk később róla beszélgetni, hogy mi ragadta meg őket, mit jegyeztek meg, min gondolkodtak el. Mindig van olyan téma, amiről az istentisztelet kapcsán beszélgetünk. Ezért azt gondolom, hogy bár nem vagyunk jelen nagyon gyakran a templomban, ezek az alkalmak sokat jelentenek számunkra. Köszönjük, hogy megszervezik őket és köszönjük a meghívást is. (Gyurkó Erzsébet és a Keltai fiúk)

Gábriel Tamás

kakao-kalacs-plakat-2019-1

Presbiterek

Írta: Adminisztrátor
2018. február 06

Gondnokok

varga-jozsef dr. Varga József főgondnok

Hitem és hűségem immár 4 évtizede köt a tatai református gyülekezethez, ahová a felvidéki református lelkészi gyökerekkel is rendelkező, Tatán született feleségemmel, Dr. Szabó Stefániával kötött házasságom révén érkeztem. Felnőtt gyermekünk Lóránt szájsebészként a SOTE egyik intézetének osztályvezető főorvosa. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem jogi diplomát, jogi vezetői munkakörökben az energetikai ágazatban dolgoztam, jelenleg ügyvédként tevékenykedem.

2000 óta vagyok presbiter, majd később az oktatási intézményeink Igazgató Tanácsának tagja is, és az Úristen elhívásából és a gyülekezeti közösség bizalmából 2018. január 1-től a Tatai Református Egyházközség főgondnoka. Munkámban, számos közösségi feladatvállalásomban, szolgálatomban és privát életemben is vezérelvem: „Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid!” (Pk. 16.3)

gabriel-tamas Gábriel Tamás missziós gondnok

A gyülekezettel több, mint 12 éve kerültem kapcsolatba, amikor családommal Tatára költöztünk. Első látogatásunkra a református templomban még ma is szívesen emlékszem vissza feleségemmel, az istentisztelet után azonnal megszólítottak a lelkészek és mi úgy éreztük Isten ide vezetett minket.

Nős vagyok, feleségem Dorte Dániából, három gyermekünk van: Péter (19), Sára (16) és Anna (12).

A gyülekezetben eddig presbiter voltam, az új ciklusban missziós gondnok. Hálás vagyok, hogy részt vehetek a missziói munkában és remélem, hogy sokakat el fogunk érni az evangéliummal.

szabo-balint Szabó Bálint tatai gondnok

1958. szeptember 24-én születtem Tatán. Kocson nőttem fel, 1982-ben költöztünk Tatára.

Nős vagyok, két gyermekem és 2 unokám van. Mindkét gyermekem a kertvárosi iskolába járt hittanra, itt a gyülekezetben konfirmált.

2000 óta vagyok presbiter, 2018 január 1-től pedig tatai gondnok. Gondnoki szolgálatom célja, hogy a hozzánk belépő gyülekezeti tagok lássák meg, hogy van gazdája a közösségi helyiségeinknek.

vadasz-ferencVadász Ferenc tóvárosi gondnok

Tatabányán születtem 1965-ben és ott is éltem fiatal felnőtt koromig. 1987-ben kötöttem házasságot Barsi Gabriellával Tatán, aki két fiú gyermekkel ajándékozott meg. Áron és Ferenc szintén a gyülekezetünk tagjai. Nejemet a Gondviselő 2015-ben elszőlította mellőlünk.

A gyülekezettel a fiaim hittan oktatása és konfirmációja alkalmával kerültem kapcsolatba. 1997-től látogatom az istentiszteleteket, a tóvárosi imaházban kaptam felkérést, hogy vállaljam a presbiteri szolgálatot, amit nagy megtiszteltetésnek tekintek. A 2017-es választás alkalmával meghívást kaptam a tóvárosi gyülekezetrész gondnoki tisztére, amit az Önök szavazása alaján jelenleg be is töltök.

A gondnoki megbízatás melett a gyülekezet szeretetvendégségeinek szervezésében és lebonyolításában veszek részt valamint az építési bizottság vezetői posztjával bízott meg a presbitárium. Ezeket a feladatokat szeretném a Feljebbvaló kegyelmével jól véghezvinni. Kérem a Testvéreket, hogy ezekkel vagy bármely a gyülekezettel kapcsolatos felvetéssel forduljanak hozzám bizalommal.

Presbiterek

banati-norbertBánáti Norbert

Tatán születettem és élek az óta is itt, gyermekkorom óta vagyok a gyülekezet tagja. Jelenleg a Tatai Református Egyházközség fenntartásában működő, Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskolában dolgozom zenepedagógusként. 2006-ban kerültem be a presbitériumba akkor még ifjú, pótpresbiterként, most már ezzel együtt a 3. ciklusomat töltöm benne. Akik rendszeresen járnak hozzánk istentiszteletei alkalmunkra, gyakran találkozhatnak velem, ugyanis sokszor szolgálok zenészként a gyülekezet életében.

becker-tiborDr. Becker Tibor

2004. évben, az esküvőmkor kerültem kapcsolatba a gyülekezettel, és ezt követően veszünk részt rendszeresen a gyülekezet vasárnapi templomi istentiszteletein, majd az egyéb alkalmain is. A vasárnapokon túl találkozhattok velem reggeli áhítaton, családommal együtt kéthetente a Bibliakörben, gyülekezeti táborokban, a férfikörön, családi napokon, és immár, új emberként a presbiteri alkalmakon. Én hivatásom szerint jogász vagyok, feleségemmel Ábrahám Erzsébet, Böbével, valamint gyermekeinkkel, Katával (10 éves) és Dáviddal (12éves) Tatán élünk.

boda-andrasBoda András

67 éves vagyok. Borsod megyéből, Edelényből jöttem Tatára. 44 éve vagyok nős, két lánygyermekem és két unokám van. Okleveles gépészmérnök, kéményseprőmester, majd a kéményseprő vállalat igazgatója voltam. Jelenleg nyugdíjasként élek. 2006 óta vagyok a presbitérium tagja, 5 esztendeje pedig a számvizsgáló bizottság elnöke.

Csatáriné Szabó Emma

1954-ben születtem Békéscsabán. Szüleim 1960-ban jöttek Tatára lakni. Én már itt jártam ki iskoláimat. Ezzel együtt teljesen tatainak érzem magam, hozva az alföldi emberek nyílt szívűségét, becsületességét. Szüleim itt teremtettek a jó munkahelyeikkel, szorgalmukkal egzisztenciát. Nővéremmel együtt szorgalmat, tisztességet, kötelességtudatot tanítottak nekünk, az ő példa mutatásukkal.

Iskolai végzettségemet tekintve: könyvelő, vállalati tervező és statisztikus vagyok. Gyors-gépírói végzettségemet még a gimnáziumi évek alatt szereztem meg. Később munka és gyerekek mellett Személyzeti – és oktatói munkatársak 2 éves hivatalos tanfolyamát is elvégeztem (ma a multi cégek világában HR menedzsernek nevezik), így a tapasztalataim mellett megtanulhattam  az emberekkel való foglalkozás alapjait is. Karitatív munkát is végzek, két állatmentő alapítványnál önkénteskedem. Már nyugdíjas vagyok.

21 évesen férjhez mentem, akivel 43 éve élünk házasságban. Tóvároson lakunk. Született két lányunk, pedagógus végzettségüek mindketten és férjezettek. Már megszületett az első unokánk is.

A hit, a szeretet, remény vezetett a kis fehér református templomunkba Tatán, ahol „otthon” érzem magam. Később felkértek, lennék-e presbiter. Nagy megtiszteltetés ért ezzel, amit picit félve, tele felelősségteljes aggodalommal, de elvállaltam, családommal egyetértésben. A Diakóniai Bizottság (Szeretet szolgálat) működésében is részt veszek. Presbiteri gyűléseken jegyzőkönyvet vezetek, valamint a témaköröknél hozzá szólok, javaslataimmal, egyetértésemmel, vagy véleményemmel. Azóta munkálkodom a gyülekezet építésében, segítésében szakmailag, lelkileg, a lehetőségeimhez képest tiszta lélekkel.

dr. Cseh Tamás

Születtem Kolozsváron, Erdély fővárosában, 1956-ban. Sokáig Marosvásárhelyen éltem. Székelyudvarhely és Csíkszereda is részese volt életemnek. Gyökereimbe kapaszkodva immár harminckét éve élek szeretett városomban, Tatán.Amióta az eszem tudom mindig hallottam a Jóisten hangját. De nem hallgattam a hívó szóra, mígnem csak egyszer rá nem döbbentem, hogy egész életemben mellettem állt. Neki köszönhetek mindent, mit megvalósítottam. Akkor végre kinyitottam az ajtót és beengedtem az életembe. Egyházközségi tag lettem, később presbiterré választottak. Jelenleg második ciklusom kezdődött el. A közösség megerősít, és bízom benne, hogy ezáltal mások is erősödnek a hitben.Keresztény családból származom. Anyai ágon katolikusok, apai ágon reformátusok vagyunk. Így az ökoménia nálunk korán megvalósult. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek mindannyiunk számára ugyanazt jelenti, a legfőbb törvénnyel együtt, a szeretettel. Ennek jegyében tartunk össze ma is, feleségemmel (Dr. Fekete Erika), szüleinkkel, gyermekeinkkel, (Nóra, Áron) unokáinkkal (Ágota, Ákos)Orvosként dolgozom (Tatán több mint harminc éve), mert tudom, hogy a test és a lélek törékeny, a fájdalmat enyhíteni kell.Presbiterként szeretném a hit lángját őrizni, mert a kegyelem az Úrnál van. Sosem töröm a fejem azon, hogy mit kellene tennem. A kellő pillanatban láthatóvá válik, hogy mire van szükség. Igyekszem helyt állni, mint teszi a Nemzet is a zajló időben, Isten segítségével.„Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem.A segítség az Úrtól van, ki teremtette ez eget és földet”Zsolt.121 1-2/Károli ford./

Dávidházi László

1961-ben születtem, református családból származom. Mezőgazdasággal foglalkozom. 1991-ben nősültem, feleségem Boleráczki Zsuzsanna. 1993-ban született lányunk, unokánk 3 éves lesz, második unokánk reménységünk szerint nyáron fog megszületni. Gyermekünk, unokánk is református. 1991 óta vagyok a presbitérium tagja.

davidhazy-zoltanDávidházy Zoltán

1954.-ben születtem Tatán. Református családban nevelkedtem. A mezőgazdasági szakközépiskolában érettségiztem. 1976-ban Mezőgazdasági Gépész Főiskolán szereztem oklevelet. Katonai szolgálat után mezőgazdasági és ipari vállalatoknál dolgoztam vezetői munkakörökben: Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát, Agroker Tata; IKR Nagyigmánd, Graboplast cégcsoport, egészen nyugdíjazásomig. Családi állapotom elvált.

2000-től pót-, 2006-tól rendes tagja vagyok a presbitériumnak. Az aktuális feladatokban, gyülekezeti alkalmakon, eseményeken, veszek részt.

gonda-istvanGonda István

1946-ban születtem Ácson. 1974 óta élek Tatán. 40-évig a vendéglátásban dolgoztam, kezdetben felszolgálóként, majd üzletvezetőként. 1998-óta rokkant nyugdíjas vagyok. Nyugdíjas éveimben is aktívan dolgoztam, 15 évig lovakkal foglalkoztam. Három gyermekem van: Gabriella 47, Ágnes 37, Szabina 29 éves. 4 unokám van: Gréta 20, Kristóf 15, Maxim 5, Miron 2 éves.

1988 óta vagyok gyülekezeti tag, de 2010 óta veszek részt aktívan a gyülekezet életében. Körzetgondozó vagyok, az újságok címkézését és a kihordását végzem.

Gútay János

1946-ban születtem Tatán, itt is jártam iskolába, az érettségit is itt tettem le. Származásom miatt felsőbb iskolákba nem nyerhettem felvételt. Több mint tíz évig voltam a ______ vállalatnál villamossági műszerész. Nagyon szerettem a munkatársakat és a munkámat. A 70-es évek vége felé miniszteri engedéllyel végeztem el a tanárképzőt Szegeden, rajz-földrajz szakon, majd még két főiskolán ______ szakokat. 1970-ben nősültem, feleségem Ballók Magdolna felvidéki tanárnő. Két gyermekünk van: Szabolcs és Lilla. Unokánk, Zorka 9 éves.

A Kertvárosi Általános Iskolában tanítottam, majd a fehérvári püspökség meghívott segíteni a tatabányai katolikus iskola megszervezésében. Gyönyörű és sikeres éveket töltöttem itt is. Tanácsosi és a főtanácsosi címet is elnyertem. Több szakmai díj és kitüntetés tulajdonosa vagyok. Azt hittem, hogy majd itt Tatán folytathatom pedagógiai munkámat, de a földi hatalmasságok nem így gondolták… Nagyapám a református iskola tanfelügyelője volt. Régebben jó érzés volt a református közösséghez tartozni, mint gyermek, mint fiatal, majd mint felnőtt presbiter. Szívesen is végeztem minden munkát, ám a fent említett ok miatt ez ma már nem mondható el. Amit még Isten rám bíz és erőt is ad hozzá, azt az Ő dicsőségére megpróbálom elvégezni.

gyimothy-gezaGyimóthy Géza

1952. 03. 12.-én születtem Tatán. Naszályon nőttem fel, édesapám haláláig, 1977-ig ott volt református lelkész. Feleségem védőnő, Isten 3 gyermekkel és 4 unokával áldott meg bennünket. Tatán érettségiztem, Gödöllőn szereztem agrármérnöki diplomát, állattenyésztési ágazatvezetőként dolgoztam. Részt vettem aktívan a rendszer változási küzdelmekben, 8 évig voltam országgyűlési képviselő, majd visszatértem a szakmámba, már nyugdíjas vagyok.

1984 óta vagyok tatai presbiter, feleségemmel együtt alapító tagjai vagyunk a református énekkarnak, a hűséget tartom nagyon fontosnak. 1990 óta az egyházmegyénk vezetésében is aktív szerepet vállaltam, így a gondokból és örömökből duplán kijut. "Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil 4,13) 

Horváth István

1945. május 8-án, Bicskén születtem. 1967 óta élek Tatán. 2001 óta özvegy vagyok, 2 lányom és 4 unokám van. Egyik unokám a református gimnáziumban fog idén érettségizni.

Esküvőm kapcsán, 1967-ben kerültem kapcsolatba a gyülekezettel, 1993 óta presbiterként szolgálok. A gyülekezet életében az újságkihordás és adománygyűjtés feladatait látom el, szükség esetén a fizikai jellegű munkákba is bekapcsolódom.

Horváth Jánosné

Horváth Mihály

1965-ben Tatán születtem. Feleségemmel Arankával két gyermeket nevelünk. A Tata és Környéke hegyközség hegybírója és a Neszmélyi Borút Egyesület alelnöke vagyok. Családommal és testvérem családjával közösen szőlőt termesztek és bort készítek. Ebben a közösségben ismertem meg önzetlen segítőkész, igazi közösségi embereket úgy éreztem közéjük szeretnék tartozni. Gyülekezetünkben presbiterként igyekszem közösségünket szolgálni.

horvath-robertHorváth Róbert

Horváth Róbert vagyok, agrármérnök tatán születtem. Tatán is lakom és szerintem soha nem fogok elköltözni a világ legszebb városából. Három gyermekem van agrármérnök, közgazdász és remélem REFI-s gimnazista. Agrár vállalkozó vagyok, több cégem is érintett benne, úgy mint sertés hús feldolgozás, baromfi vágás, hús boltok, termény kereskedelem, vetőmag, növényvédő szer, műtrágya forgalmazás.

2000.01.01-én lettem elhívatott testi-lelki hívő, valószínű ekkor szólított magához a teremtő és azóta aktívan veszek a szellemi és gyakorlati munkában. 

horompoli-tiborHörömpöli Tibor

53 éves vagyok, egyéni vállalkozóként dolgozom, épületgépészettel foglalkozom. Mocsai református ősök a felmenőim. A helyi református templomban konfirmációs fogadalmat tettem 1978-ban. Feleségemmel a kocsi református templomban 1988-ban kötöttünk házasságot. Házasságunkból két lánygyermek született, akik szintén a református vallás szerint lettek megkeresztelve.

A nagyobbik lányunk 1996-os hittan beiratkozása után kerültem szorosabb kapcsolatba a tatai gyülekezettel. 2000 óta presbiteri feladatokat is ellátok. Az építési bizottság tagja vagyok, épületekkel kapcsolatos felújítási- és karbantartási feladatokban veszek részt. Vasárnaponként az istentiszteletek utáni perselypénz számolásában nyújtok segítséget a pénztárosnak.

Illés Dániel

1960. december 26-án születtem Tatán. Édesapám a tatai gyülekezet tagja, később presbitere, édesanyám dadi református családból származik. 1985-ben szereztem matematika – fizika szakos tanári diplomát. Azóta tanítok. 22 évig a tatabányai Bánki Szakközépiskolában, 2007-től a Tatai Református Gimnáziumban. 1984-ben megnősültem, három gyermekünk született, akik már felnőttek.

A tatai gyülekezetbe „beleszülettem”. Itt kereszteltek, itt konfirmáltam, itt eskettek, itt keresztelték gyermekeinket. 1996 óta vagyok a gyülekezet presbitere.

korpas-janosKorpás János

62 éves vagyok, feleségemmel Tatán élek. Két lányom és egy 17 éves unokám van.  Református neveltetésben részesültem születésem óta, és amikor Tatára költöztem tudatosan kerestem a legközelebbi református gyülekezetet.

2011-től vagyok a Tatai Református Egyházközösség presbitere. Leginkább a kisebb javítási munkánkban segédkezem a templomban és környékén, aktívan részt veszek a presbiteri gyűléseken és egyéb egyházi rendezvényeken is.

koblos-istvanKöblös István

2013 óta élek Tatán, ekkor igazoltam át a Budai Gyülekezetből Tatára. Feleségemmel három gyermeket nevelünk.

A gyülekezeten belül először az internetes honlappal kezdtem el foglalkozni, majd a diakóniai bizottság munkájába kapcsolódtam be.A gyülekezet életében fontosnak tartom az aktív szolgálatot, a segítségnyújtást a rászoruló gyülekezeti tagoknak és a gyülekezeten kívülinek. Presbiteri munkámban a szeretetszolgálati munkát szeretném segíteni.

Lévai Miklós

1954. november 21-én születtem Tatán. A tatai templomban kereszeltek, itt volt konfirmációm. Szüleim, nagyszüleim a gyülekezet aktív tagjai voltak (anyai nagyapám, édesapám gondnokok). 1986-ban nősültem, 3 gyermekünk született: Zsuzsanna 1987-ben, Piroska 1989-ben, Botond 1995-ben. Lányaink a Pápai Református Gimnáziumban, Botond aTatai Református Gimnáziumban érettségiztek. Jelenleg a Tatai Református Gimnáziumban dolgozom.

Molnár István

Molnár István presbiter vagyok, nyugdijas, feleségemmel élek első házasságban 58 éve, 78 éves vagyok. Két gyermekem, 4 unokám és 2 dédunokám van. Fiam, lányom és négy unokám törvényes házasságban élnek.

Mint körzetgondozó presbiter, kézbesitem az ujságokat és a jubileumi üdvözlőlapokat. Időnként meglátogatom a körzetemben lakó református testvéreket. Részt veszek családi napi ünnepségek, szeretetvendégségek, és más egyházi rendezvények lebonyolitásában. Alkalmakra testvéreket szállitok autóval. Amíg egészségem engedi, örömmel végzem a presbiteri feladatokat.

nagy-attilaNagy Attila

1977-ben születtem Budapesten, 2002-től élek Tatán. Tatával és a gyülekezettel a feleségem révén kerültem kapcsolatba, aki a gyülekezet beosztott lelkésze.

A presbitérium munkájába 2 ciklussal ezelőtt kapcsolódtam be ifjú presbiterként, az előző ciklust már szavazati joggal rendelkező presbiterként töltöttem.

Budapesten számítástec területen dolgoztam, Tatára költözésem után különféle munkákat végeztem, 2005-óta a Tatai Református Gimnázium mindenese vagyok. 4 gyermekünk van.

novotni-laszaloifj. Novotni László

38 éve az 1980-ban letett konfirmációs fogadalommal lettem a gyülekezet tagja. 51 éves vagyok, 29 éve az ÉDV Zrt-nél (vízmű) dolgozom. Feleségemmel Klárával 27 éve vagyunk házasok, három gyermekünk van. Két felnőtt lányunk Renáta és Noémi jelenleg még egyetemi tanulmányait folytatja. Fiúnk László pedig a Tatai Református Gimnázium 9.évfolyamán fejleszti hitbeli és szellemi tudását.

Újonnan megválasztott presbiterkén szeretnék hasznos tagja lenni a gyülekezetnek.

retkes-gaborRetkes Gábor

45 éves vagyok, a Schindler sváci tulajdonú multinacionális vállalat Dunaszerdahelyi liftgyárában dolgozom. Feleségem a Hajnalcsillag református óvodában vezetőhelyettes, neki és gyermekeimnek köszönhetem hogy a gyülekezet tagja lettem. Lányom 18 (kántori szolgálatban), fiam 16 éves, mindketten “Refi gimisek”.

A “Van emberem” kezdeményezés egyik tagja vagyok, ebben a tevékenységben fiam többször is segít. Feleségemmel együtt a családi napok szervezésében, a kakaós kalács reggelik lebonyolításában segítek. Aktív, együtt gondolkodó tagja vagyok a gyülekezetnek.

sahinne-herczeg-edinaSahinné Herczeg Edina

1968-ban születtem és óvodapedagógusként dolgozom 30 éve. 2011 óta a Hajnalcsillag Tatai Református Óvoda vezetőjeként. Férjem Sahin Mátyás, akivel 29 éve élünk házasságban. Két gyermekünk van. Gábor hadtörténész, Gréti  egyetemista.

A gyülekezettel gyermekeim által kerültem kapcsolatba. Szolgálatot gyermek istentiszteleten vállaltam először, presbiterként a 3. ciklusomat kezdtem.

simon-csillaSimon Csilla

71 éves vagyok. Szüleimmel és négy testvéremmel 1950-ben költöztünk Tatára. Ezután kerültem kapcsolatba a gyülekezettel. 1959-ben konfirmáltam. Tanulmányaim és munkám elszólítottak Tatáról, de visszatértem. Agrármérnökként növénytermesztésben dolgoztam, végül falugazdász voltam. Nyugdíjasként is a mezőgazdasági termelők munkáját segítem. Egyedülálló vagyok, de testvéreim és családjuk révén mégis nagycsaládban élek.

2012 óta vagyok presbiter, a Diakóniai bizottságban tevékenykedem és adminisztrációs munkákban segédkezem.

Suhai József

1965. április 24-én, Tatán születtem. 25 éves koromig Neszmélyen éltem, azután költöztem Tatára. 29 éve vagyok nős, 2 fiam van. Idekerülésünket követően, a személyes ismeretségnek köszönhetően bekapcsolódtunk a gyülekezet életébe. Gyermekeink számára természetes volt, hogy ők is részt vegyenek a gyülekezet alkalmain, a hittanórákon, a tagyospusztai táborozásokon.

2012 óta vagyok presbiter, a körzetgondozói feladatokon túl a templom- és parókiaudvar, valamint az utcafront rendszeres ápolása a személyesen vállalt szolgálatom. Nem munkának tekintem ezt a feladatot, hanem feltöltődésként élem meg, hogy ezt elvégezhetem.

szabo-lajosSzabó Lajos

Tatán születtem 1977-ben. Fazekas utcai álltalános iskolában tanultam, majd 1996-ban szobafestőként végeztem. Édesapám is presbiterként ténykedett 1993-ban bekövetkezett haláláig. Feleségemmel 4 gyereket nevelünk Szomódi otthonunkban.

Jelenleg a Tatai református gimnáziumban dolgozom karbantartóként.

szaladosne-popovics-kingaSzaladosné Popovics Kinga

Kislánykoromtól fogva nagymamámmal jártunk templomba. Mindig is kerestem az élő kapcsolatot Istennel, de az aktívabb gyülekezeti életbe csak az elmúlt öt évben kapcsolódtam be.

Szívesen látogatok időseket, szerkesztem a gyülekezet hírlevelét és részt veszek a Diakóniai Bizottság munkájában. Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, de jelenleg főállásban háziasszonyként tevékenykedek és besegítek férjem vállalkozásának adminisztratív teendőibe.

 

 

 

Továbbiak

 

Kapcsolat

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 e83wNOdu9TLdVcekpzPVceGuWblDtOgW caesar This page part is protected against spam bots and web crawlers. In order to be displayed you need to enable Javascript in your browser, and then reload the page.