Tatai Református Családi Bölcsőde Hálózat

bolcsi-halo"Tanítsd a gyermekeid imádkozni,hogy amikor a kicsi szívük összetörik és csalódnak az emberekben, Istenhez forduljanak és ne a világhoz."
/Facebook: Reformátusok Közössége/

Mi a családi bölcsőde?

A családi bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, a gyermekek törvényben rögzített napközbeni ellátásának családias körülmények között biztosított formája. A családi bölcsőde a családban nevelkedő gyermekek számára nyújt életkoruknak megfelelő nappali felügyeletet, gondozást, nevelést, étkezést, 20 hetes kortól 3 éves korig.

Rólunk

A Tatai Református Családi Bölcsőde Hálózat, Tata központjában, Kocsi utca 13. szám alatt, jól megközelíthető helyen található, a református templom udvarában. A hálózat három családi bölcsődét ölel át: Csillag Családi Bölcsőde, Virág Családi Bölcsőde és Kiskenderke Családi Bölcsőde.

Az elfogadó, szeretetteljes környezetben várjuk a gyereket, kis létszámú csoportjainkban. Csoportonként 8 kisgyermekkel. Saját játszóudvarunk van, amely a templom mellett lett kialakítva, védett, csendes környezetben. Bölcsődénk nyitott mindenki előtt. Szeretnénk a ránk bízott gyermekeket megkülönböztetett figyelemmel, feltétel nélküli szeretettel gondozni, nevelni. Több éves tapasztalattal, szakképzett és elhivatott kisgyermeknevelők várják szeretettel a gyermekeket. Az életkorhoz igazodva, a kisgyermeknevelők különböző játéklehetőséget, tevékenységet kínálnak fel a gyerekeknek, amelyek segítik az értelmi, érzelmi, erkölcsi képességeiket a fejlődésben. Az önállóságra nevelést, naponta gyakoroljuk. A gyermekekkel való együtt játszás során heti rendszerességgel énekelünk, mondókázunk, verselünk, bábozunk, alkotótevékenységeket ajánlunk fel, igyekszünk a környezetünket minél jobban megismerni, és játékos tornát kezdeményezünk. A megvalósításban alkalmazkodunk a gyermekek igényeihez.

Lelkészünk bibliai történeteket mesél és az eljátszásban a gyermekek szívesen bekapcsolódnak. Fontos, hogy önként és örömmel vegyenek részt a kisgyermekek mindenben.

„ Segíts nekem, hogy magam csinálhassam.” / Maria Montessori/

Jelentkezés:

A felvétel egész évben folyamatos a szabad férőhelyek függvényében, a felvételi kérelem benyújtásával.

Elérhetőségeink

{jb_info}Tatai Református Családi Bölcsőde Hálózat
2890 Tata, Kocsi utca 13.
Telefon: +36 30 228 0228 ; +36 70 703 2461
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.{/jb_info}

Örömmel állunk szíves rendelkezésükre.