Launai Miklós Református Iskola

Neszmélyen több, mint 200 éves múltra tekint vissza a reformátusoktatás.

Az utóbbi évek nagy fordulatát az 1991-es esztendő hozta, ekkor vehették birtokukba a gyerekek Makovecz Imre által tervezett gyönyörű új iskolát, amely külsejében is sugallja az intézmény szellemiségét: az iskola a tudás temploma.

Általános iskolánkban vonzó az osztályok kis létszáma, ahol a tanulókat nagy odafigyeléssel neveljük-oktatjuk. A tanórákon túl gitár, kémia, média, báb, angol, színjátszó szakkörök biztosítják a szabadidő tartalmas eltöltését. Alapfokú művészeti iskolánkban zongora, népi hegedű, népi furulya, gitár hangszeres oktatást folytatunk.

A nehéz gazdasági körülmények sajnos iskolánkra is hatással voltak és vannak. Az általános iskolások csökkenő létszáma miatt új utakat kellett keresni. Ezért indítottunk szakképzést, amelynek keretében szakács illetve pincér szakmát sajátíthatják el a fiatalok. Iskolánk segítő kezet nyújt azoknak is, akik különböző okokból nem tudták befejezni az általános iskolát 16 éves korukig. Az ő számukra az ún. felzárkóztató osztályokban a szakács vagy pincér szakmának alapjait sajátíthatják el. A szakiskolai képzés a 2013-2014-es tanévben befejeződik.

A 2012-2013-es tanév fontos változásokat hozott iskolánk életében. Elkezdődött a művészeti szakközépiskolai oktatás grafika szakon. Az itt végző diákok az érettségi mellé alkalmazott grafikus képesítést szerezhetnek.

A másik nagy változás a fenntartóváltás volt. 2012. szeptember 1-jétől iskolánk belépett a református intézmények egyre népesebb családjába. Fenntartónk a Tatai Református Egyházközség, mely bizalmat szavazott iskolánknak és befogadta, így testvérei lettünk a Tatai Református Gimnáziumnak, a Kenderke Művészeti Iskolának és a Hajnalcsillag Református Óvodának.

Áhítattal kezdjük mindennapjainkat, első és kilencedik évfolyamon református és katolikus hittant órarendszerűen, a többieknek fakultatív módon tartjuk.

A változásoktól komoly eredményeket várunk, melyek már most mutatkoznak. Mindent megteszünk azért, hogy az intézményből kikerülő diákok nemcsak biztos és használható tudással, de emberi, erkölcsi tulajdonságaikban is megerősödve lépjenek ki iskolánk kapuján.

Iskolánkba szeretettel várunk minden olyan tanulót, akinek szülei elfogadják az egyházi oktatást, szeretnék, ha gyermekeiket kisebb létszámú, családias légkörben nevelnék, oktatnák.

{gallery}Neszmely{/gallery}

2012. március 25-én 50 millió forintot nyertünk TÁMOP pályázaton, melynek keretében két éven át a mindennapos testnevelést tesszük színesebbé görkorcsolya, úszás és erőnléti edzésekkel, valamint az egészségnevelés, a biztonságos közlekedés területén kívánunk újat mutatni tanulóinknak, ezen kívül számos közös rendezvényt tartunk tanulóink számára.

Részletes információkat iskolánk honlapján is találhatnak: http://www.launaimiklosiskola.eoldal.hu/

A Launai Miklós Református Iskola nevelői és diákjai nevében:
Dörömbözy Margit igazgató

 

Címünk: 2544 Neszmély, Petőfi Sándor utca 10

Telefon: +36 (34) 451 765

Honlap: http://www.launaimiklosiskola.eoldal.hu/