Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola

Műhelyünk 1981-ben kezdte működését. Számos szerveződési formában tevékenykedtünk már. 2003 óta a Tatai Református Egyházközség fenntartásában, művészeti iskolaként dolgozunk.

Alaptevékenységünk a gyermek és ifjúsági táncoktatás, küldetésünknek tekintjük néphagyományunk kincseinek átörökítését. Kidolgoztunk egy komplex művészeti képzésformát, melyet Fürkész programnak neveztünk el. A Program keretében tanulóink nemcsak a néptánccal, népi játékokkal, hanem a népzenével, népi kézművességgel és a színjátszással is megismerkedhetnek.

Tevékenységünk egyik sikereként könyvelhetjük el, hogy a végzős diákjaink nem hagyták el műhelyünket és 2008-ban megalakították a Tata Táncegyüttest, mely kiváló munkájával gazdagítja városunk kulturális életét. Ilyen sikerként tartjuk számon a szülői önszerveződésből létrejött, 2006-ban induló Szarkalábak csoport megalakulását is, melynek tagjai kezdő felnőtt táncosok. Az óvodai korosztály felé is nyitottunk: a 3-6 évesek számára Kenderkóc néven tartunk foglalkozásokat.

Alaptevékenységünk számos más tevékenységgel is kiegészül:

2009 szeptemberétől működik intézményünkben a Kiskenderke Családi Napközi. Ide várjuk a legalább 20 hetes és legfeljebb 5 éves gyermekeket. Kellő odafigyelést biztosítunk nekik azzal, hogy a csoport maximális létszáma 7 fő, továbbá azzal is, hogy az itt töltött fő időben két gondozót biztosítunk a gyermekek mellé.

Népzene oktatás is folyik az intézmény falai között, nemcsak a Fürkész Programon belül, hanem igény szerint, szabadon választott hangszeren is. Minden zenei oktatás alapja és első lépése az élményszerzés, mely tökéletes motiváció a gyermekeknél. Később, fokozatosan kerül sor a zenei elmélet elmélyítésére.

Rendezvényszervezés: programjainkon szélesebb rétegekben is ismertté tehetjük gazdag kultúránkat, színpadi előadásokat, fesztivált, táncházakat, táborokat, külföldi utakat és egyéb rendezvényeket szervezünk. Kiemelt rendezvényeink a tanév során:

  • Márton-napi szólótáncverseny – novemberben.
  • Karácsonyváró – adventben
  • Farsangi táncház – farsang farkán
  • Vizsgaelőadás és nyílt órák – májusban
  • A Tatai Sokadalom és Fergetege Szólótáncverseny – minden év júniusának harmadik hétvégéjén.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

 

Címünk: 2890 Tata, Almási út 24.
Telefon: +36 (34) 587-005
{obfuscate}E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://www.kenderke.hu {/obfuscate}