Igehirdetés sorozat az úrvacsoráról

2020. szeptember 27. – 2020. október 25.

Mit kapunk meg az Úrvacsorában?

  

$11.     Kegyelmet és szabadítást. Második Korinthusi levél 6. rész 1-2. verse: „Vele együtt munkálkodva intünk is titeket: úgy éljetek, mint akik nem hiába kapták Isten kegyelmét. Mert ő mondja: »A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek.« Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!” Zsidókhoz írt levél 4. rész 16. verse: „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.”

$12.     Bűnbocsánatot a bűnbánatot követően, és ami ebből fakad: örömöt és hálát. Lukács evangéliuma 22. rész 17. és 19-20. verse: „Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta: Vegyétek, és osszátok el magatok között! És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, és e szavakkal adta nekik: Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre! Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki.”

$13.     Reménységet az Új Szövetségben. Első Korinthusi levél 11. rész 23-26. verse: „Mert én az Úrtól vettem, amit át is adtam nektek, hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárultatott, vette a kenyeret, és hálát adva megtörte, és ezt mondotta: »Vegyétek, egyétek, ez az én testem, amely tiérettetek megtöretik, ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.« Hasonlóképpen vette a poharat is, miután vacsoráltak, és ezt mondta: »E pohár amaz új szövetség az én vérem által, ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.« Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úr halálát hirdessétek, amíg eljön.”

$14.     Közösséget Jézus Krisztussal. Első Korinthusi levél 10. rész 16. verse: „Az áldás pohara, amelyet megáldunk, nem Krisztus vérével való közösségünk-e? A kenyér, amelyet megtörünk, nem Krisztus testével való közösségünk-e?”

$15.     Közösséget egymással. Első Korinthusi levél 10. rész 17. verse: „Mivel a kenyér egy, mi is mindannyian egy test vagyunk, mert mindannyian az egy kenyérből részesedünk.”