Ádventi Arcok

Gyülekezeti istentiszteletek 2013. november 25. hétfő és november 29. péntek között minden este 18 órától a Gyülekezeti Teremben (Kocsi u. 15.).

Tudunk róluk. Beszélünk róluk. Vajon mennyire ismerjük őket? Egyáltalán: megismerhetők?

November 25. hétfő – Zakariás, a pap

Vidéken élt, nem Jeruzsálemben. Szolgálatának rendje szerint töltötte ott az idejét. Látomásának élményét önmaga is kritikával, kétségekkel fogadta. Némaság, majd a lelke mélyéből feltörő öröm...

„Zakariás éneké"-t elmondja Molnár Dorottya gimnáziumi tanuló.

A szolgálatot Csákai László szomódi lelkipásztor végzi.

November 26. kedd – József, az ács

Betlehemi származását követően hogyan került Názáretbe? Hogyan engedte meggyőzni magát az angyal szavára? Keserű ,,beletörődés" helyett aktív, cselekvő választ adott: vállalta Máriát, vállalta a gyermeket, a gondjukat viselte, amíg csak tehette. Mikor és hová tűnt el a szemünk elől?

Reményik Sándor ,,József, az ács, Istennel beszél" c. versét elmondja Márkus Bence gimnáziumi tanuló.

A szolgálatot Márkus Gábor lelkész-tanár végzi.

November 27. szerda – Mária, az „Úr szolgáló leánya"

Az engedelmes elfogadás bibliai példaképe: „történjen a te szavad szerint". Karácsony éjszakájától a golgotai keresztig – néha ellentmondásos módon – volt kísérője Jézus életének, halálának, feltámadásának és a Szentlélek kiáradásának. Vajon mit fedezhetünk fel az arcán? Mit rejtenek a legbelső gondolatai?

„Mária éneké"-t elmondja Cseh Nóra gimnáziumi tanuló.

A szolgálatot Valkiné Gúthy Éva dunaalmási lelkipásztor végzi.

November 28. csütörtök – Keresztelő János

Idős szülei, Zakariás és Erzsébet vajon meddig kísérték, meddig kísérhették a fejlődését, az életét? Hogyan került ,,a pusztába"? Ott vajon kikkel találkozott? Határozott – néha megrázóan megdöbbentő üzenete, a megtérésre figyelmeztető és hívó szava milyen hatást váltott ki hallgatóiból: kereső lelkekből, jámbor zarándokokból, képzett írástudókból, és milyent koronás főkből? Miközben Jézus munkásságát, Jézus működését figyelte, vajon megmaradt-e útkészítőként, vagy bizonytalan kételkedővé vált?

Bódás János ,,Útjelző tábla" c. versét elmondja Sikrai Zita gimnáziumi tanuló.

A szolgálatot Máté László komáromi esperes-lelkipásztor végzi.

November 29. péntek – Jézus

„Életem legmélyebb vermében vergődtem. A Hold bujkáló fényében egy töviskoronás arc tekintett rám. Nem szólt egy szót sem. Mellém ereszkedett. Intett: a vállára állva megmenekültem. Ő ott maradt – helyettem". Bölcs tanító? Csodás gyógyító? Az elveszettek megmentője? A világ megváltója? Az életem megszabadítója? Isten Fia? Emberfia?

Ady Endre „Jézus" c. versét elmondja Kéringer Kata, gimnáziumi tanuló.

A szolgálatot Márkus Dániel, a dunaalmási intézet lelkipásztora végzi.

A következő vasárnapon, December 1-én 9,00-kor a Tóvárosi, 10,00-kor a tatai istentiszteleteken az Úr szent asztalát megterítjük, és ádvent első vasárnapján együtt élhetünk az Úr szent vacsorájával.