Felsős tábor - A Lélek fegyverzete

Az idei évben is egy felejthetetlen táborral gazdagodtunk, amiben minden percért hálával tartozunk Istennek! 70 felsős hittanos táborozó és 14 segítő töltött el közel egy hetet a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolában, immáron harmadszor. Az idei évünk témája Isten fegyverzete volt, melynek a jobb megértéséhez Dávid történeteit használtuk fel.

A mai világban nem csak egymással harcolunk a családban, barátokkal, iskolában, de sajnos a közvetlen környezetünkben is háború dúl. Mintha minden arról szólna, hogy le kell győzni a másikat. Az Isten fegyverzetéről szóló tanítás azonban pont arra figyelmeztet, hogy nem test és vér, azaz a testvér, osztálytárs, szülő vagy a másik ember ellen kell küzdenünk – őt és őket szeretnünk kell, akkor is, ha nehéz. Az igazi harc a gonosz erői ellen történik, a Sátán támadásait kell kivédenünk. Ehhez kellenek a fegyverek, mellyel Isten fel akar készíteni a küzdelemre, hogy a győzelmünk, amelyet Jézusban már megkaptunk, meg is maradjon. Pál apostol az Efezusi levélben fogalmazza meg ezeket: hit pajzsa, üdvösség sisakja, igazságszeretet öve, békesség saruja, megigazulás páncélja és a Lélek kardja. Minden Istenben hívő ember küzd ezekkel, így Dávid is: Góliáttal szemben; Saul életének a megkímélésekor; vagy amikor Betsabéval vétkezett, de Isten irgalmát kérte; Zsoltáraiban pedig a Lélek kardjával, Isten beszédével harcolt.

Hálásak vagyunk Istennek, mert üzenetét megértette a fiatal korosztállyal: a játékok, beszélgetések, dicsőítések és imaközösségek során éreztük, láttuk és hallottuk, szeretnének Krisztus jó katonái lenni, akik megharcolják a hitnek a harcát. A délelőttök az igei üzenet megértésében teltek, míg a délutánban játékos programokkal, versenyekkel épült közösségünk. Festői szépségű környezetünk túrákat is biztosított számunkra: az egyik délután a mencshelyi Kossuth-kilátót másztuk meg, míg egy éjszakai túra során a római korból megmaradt őrtornyot néztük meg. Hazafelé természetesen a Balaton sem maradhatott ki J Hálásak vagyunk minden imádságért, segítségért, tárgyi és anyagi adományért, aminek köszönhetően megszervezhettük a tábort! S.D.G! Egyedül Istené a dicsőség!

Farkas Balázs, lelkipásztor