Alsós tábor - A Lélek gyümölcsei

Lassan a nyári táboraink végére érünk. Ahogy az elmúlt években is történt, rövid beszámolok adnak ízelítőt a tábor napjairól, eseményeiről. Először a legkisebbek napközis hetéről olvasható alább egy leírás.

“A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” Gal. 5,22

Az idei évben is napközis formában került megrendezésre az alsó tagozatos gyerekek hittantábora. 48 kisgyerek játékától, énekétől, nevetésétől volt hangos öt napig a templom és környezete.

A táborunk témája a Lélek gyümölcseinek felfedezése volt, Ruth könyvén keresztül.

  Első nap a hűséggel foglalkoztunk, megismerve Ruth és Naomi hűséges kapcsolatát. Sok ismerkedős játékkal indítottuk a kiscsoportos foglalkozásokat. Elkezdtünk Ruth történetéről egy  színezős mini könyvet készíteni, amit a hét többi napján folytattunk. Délután ügyességi sorversenyt szerveztünk és kézműveskedtünk.

  Második nap a jóságról beszélgettünk a történetben tovább haladva, ahogyan Boáz jóságosan megengedte Ruthnak, hogy kalászt szedegessen a földjén. Sok okos gondolata volt a kisgyerekeknek a jóságos viselkedésről, és Isten jóságáról. Délután elindult a már hagyományos csocsó bajnokság és a kézműves foglalkozások is folytatódtak.

  A harmadik a türelem napja volt. Ruth is türelmesen gyűjtögette a kalászokat. Mi is türelmesen válogattunk apró magvakat, délután pedig a kenyérsütés rejtelmeivel ismerkedtünk, amit később meg is kóstoltunk.

  Negyedik napon kirándulni mentünk Budapestre a Bibliamúzeumba, ahol érdekes múzeumpedagógiai foglalkozások keretében ismerkedtek a gyerekek a Bibliával. Aznapi témánk a szívesség volt, ami egy ilyen mozgalmas napon sok szituációban elénk került.

  Utolsó napunk az öröm napja volt. A történetben Ruth és Boáz házassága következett. Jó volt látni, ahogy a  jól összeszokott gyerekcsapat szemében csillogott az öröm a tábor minden napján! Délután még csoportonként részt vettek egy több állomásos vetélkedőn és gyümölcs-salátát is készítettünk. Szívünk tele van hálával, hogy egész héten átélhettük Istenünk gazdag áldásait a Lélek gyümölcsein keresztül! Láthattuk, amint a gyermeki szívekben munkálkodik Szentlelke erejével és tanít mindnyájunkat.

Nágelné Csere Ágnes