Családi nap programjai

Hamarosan, október 1-jén megnyitja kapuit a családi napunk. A könnyebb tájékozódás érdekében programijainkról egy rövid ismertetőt olvashatnak:

Templomtúra: Különböző vidám, játékos feladatok segítségével fedezhetik fel a családok a templom belső terét.

Toronytúra: Ritkán adódó lehetőség feljutni a templomtoronyba és onnan ránézni a városra. A családi napon megnyitjuk a vendégek előtt a tornyot és sok érdekes információkkal várjuk az érdeklődőket.

Orgonabemutatás: Mi lehet az orgona belsejében? Egyáltalán hogyan működik ez a csodálatos hangszer? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kap, aki felmegy az orgonakarzatra.

Szabaduló szoba: A bibliaiJózsef ártatlanul börtönbe került, mert Potifár félreértve a helyzetet bezáratta. A cél: Józsefet kiszabadítani különböző nehézségű feladatokon keresztül.

Szeress bele újra! – Egy párkapcsolatnak mindig szüksége van egy kis frissítésre, töltekezésre. Ez a program keretet ad annak, hogy a párok egymással leülve meghitt együttlétbe erősítsék kapcsolatukat.

Imaösvény: Isten előtti megállásra, elcsendesedésre ad lehetőséget ez az imaösvény a családi nap forgatagában. A kihelyezett szövegeket olvasva, a kérdésekre választ keresve megélhetjük Isten közelségét, jelenlétét.

Meghallgatlak! Kimondani, megfogalmazni azokat a dolgainkat, amelyek nehézséget okoznak, gyógyító erővel bír. A Meghallgatlak! sarok lehetőséget ad lelkészi jelenlétben beszégletni, hangosan gondolkozni, megoldásokat keresni az élet különböző gubancaira.

Dicsőítéssel egybekötött elcsendesedés: a templomban énekléssel, bibliai igékkel, vezetett imádsággal és csenddel várunk mindenkit, aki a nap végén megállna egy rövid időre Isten előtt.

Hangszersimogató: Élményfoglalkozás kicsiknek 6 éves korig. Különböző hangszerek, mondókák segítségével

Kenderke Művészeti Iskola: A kenyér útját ismerhetik meg a gyerekek az aratástól a kenyér kisütéséig, amennyiben csatlakoznak a Kenderke foglalkozásához. Emellett mese, ének, tánc is várja őket.

Várunk szeretettel mindenkit!