Böjti esték

Katona Viktor, a SDG Egyesület vezetője a leprás meggyógyításának a történetét olvasta fel tegnap este, amiből kiemelte ennek a beteg embernek a kiszolgáltatottságát, teljes Krisztusra hagyatkozását. A böjti időszaknak nagy lehetősége, hogy gyakoroljuk ezt az elengedést, ezt a bizalmat és miközben mindent kiengedünk a kezünkből, megéljük, hogy az mégsem marad üresen. Érkezik bele mindaz, amit csak Krisztus tud megadni attól függően kinek mire van szüksége: gyógyulást, csodát, vigasztalást, bátorítást, töltekezést és még folytatni lehet a sort.

Az áhitatot követően hallhattunk a középiskolás diákok megszólításáról, az egyesület módszereiről, stratégiáiról, de a jelenlevők is megszólítva érezhették magukat, amikor a szolgálatról általánosságokban hangoztak el fontos és megszívlelendő mondatok.

Ma sem maradunk vendég nélkül: érkezik hozzánk dr. Pecsuk Ottó, aki a Magyar Bibliatársulat főtitkára. A böjti elcsendesedést segítő áhítat után hallhatunk arról, hogyan lehet jól használni a Bibliát a szolgálatainkban. Emellett biztosan szó lesz a Bibliatársulat missziós tevékenységeiről is.