Megszépült a templom

2014-12-24-templomNagy örömmel számolunk be arról, hogy valóra vált a régi álom: adventre megújult a templom homlokzata. A munkálatokat hosszas tervezés, előkészítés és gyűjtés előzte meg.

Már igencsak ráfért templomunkra az új külső, mivel legutóbb 1991-ben történt hasonló rekonstrukció. Akkor is volt homlokzatfestés, valamint az azóta kicserélt toronysisakot szép, pirosra festették. Az elmúlt évek során komplett belső felújítás történt: a régi padok helyén kényelmes, elektromos fűtéssel ellátott ülőhelyek vannak, s az orgona is megújult. Még az idén tavasszal sikerült a toronyablakokat kicserélni mintegy kétmillió forint értékben.

A felújítás során a homlokzati vakolat meglazult részeit leverték, helyére új vakolatot készítettek. Erre fehér színű páraáteresztő festék került. A tartósság érdekében sóálló, tapadásfokozó bevonatot vittek fel, majd szárító, hőszigetelő alapvakolatot, erre pedig simító vakolatot fehér színben. A templom hátsó tűzfalán a cserépfedést lebontották, ezt betonlap burkolattal pótolták. A templomajtók festése is megtörtént a toronyablakokhoz hasonló zöld színben. A munkálatokhoz bádogozás és tetőjavítás is társult, így kompletten megújulhatott a templom külső része. Mindez gyülekezetünknek 8,5 millió forintjába került. Ebből 6 millió forintot pályázat útján nyertünk, a többit a hívek adakozásából kaptuk.

"Uram, …bizony tőled van mindez, és csak azt adtuk neked, amit kezedből kaptunk.”