Idősek adventi délutánja

2014-12-19 idosek-adventi-delutanja

Idősek és fiatalok vegyesen, több mint 70-en jöttek el a november végén tartott adventi szeretetvendégségre. Az első gyertya már égett az adventi koszorún, amikor Szabó Előd bemutatta a Pápai Református Teológiai Akadémia lelkésznek készülő hallgatóit. A hallgatók egy rövid műsorral kedveskedtek Gyülekezetünk jelenlévő tagjainak, majd ezt követően csatlakoztak az asztaltársaságokhoz.

A szorgos háziasszonyoknak köszönhetően az asztalok tele voltak finom süteményekkel, teával, itt-ott előkerült egy-egy üveg bor is. Az esemény ezután kötetlen beszélgetések formájában folytatódott.

Idén az adventi szeretetvendégségünk kiemelt célja volt, hogy azokat az időseket, akik már nem tudnak templomba járni, de a gyülekezetünk hűséges tagjai voltak évtizedeken keresztül, elhívjuk és megvendégeljük. Több gyülekezeti tagunk szervező, segítő munkájának köszönhetően megtörtént a meghívás, majd pedig szintén sokak segítségével magunk mentünk el az idősekért és hoztuk őket az alkalomra. Öröm volt látni, ahogy rég nem látott ismerősök találnak egymásra, hallgatni a gyülekezetünkhöz kapcsolódó emlékeket. Istennek adunk hálát, hogy advent első vasárnapján így tudtunk együtt lenni.