Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket és ne tiltsátok el tőlem...

A közoktatási törvény értelmében az idei tanévben is van lehetőség a református hit- és erkölcstan választására az induló 1., 2., 5. és 6. osztályosok számára. A leendő első osztályosok a beiratkozáskor kell nyilatkozzanak döntésükről, a többi évfolyam április 20-ig választ az iskola által kiadott formanyomtatvány kitöltésével. A változásoknak köszönhetően a gyerekek órarendi keretek között vehetnek részt a hitoktatásban.

A hit- és erkölcstan órákon szentírási történetek alapján kerülnek elő olyan fontos témák, melyek érintik és érdeklik a gyermekeket. Így egyszerre kapnak ismeretet a Bibliáról és bibliai történetekről, valamint a keresztyén értékrend alapjaival is megismerkedhetnek. Isten Igéje és a Szentháromság Isten örökkévaló üzenete áll a középpontban, mely ma is életünk alappillére lehet. A bibliai történetek mellett, 5-8. évfolyamon a hit- és erkölcstan tanterv része az adott tanév történelem óráihoz kapcsolódóan egyháztörténelmi szemelvények megismertetése. Ezen órák során a gyermekek a történelem órán tanultakat is elmélyíthetik. E mellett több szempontból vizsgálhatják meg az adott történelmi korszakokat és eseményeket, illetve többlet információkat kaphatnak. Mindezeket úgy, hogy mind a bibliai történetek, mind az erkölcsi témák és az egyháztörténet esetében az ő vélhető fejlettségi szintjüket figyelembe véve, élménygazdaggá és érdekessé kívánjuk tenni az órákat.

Nem titkolt célunk, hogy az iskolai hit- és erkölcstan órákon felül a gyerekek megismerkedjenek gyülekezetünkkel, a közösségbe kerülve otthon érezzék magukat. Ezért különböző programokra és alkalmakra hívjuk őket a tanév során. Rendezünk kirándulásokat, kézműves játszóházat, karácsonyi műsort számukra és velük. Az év elejét és végét közösen kezdjük és zárjuk a templomban. Alkalmanként az istentiszteleten is részt vesznek a gyerekek egy-egy verssel, énekkel. Ezek a programok senki számára nem kötelezőek, a családok szabadon döntenek arról, hogy részt vesznek-e rajta vagy sem.

Négy tatai iskolában folynak református hit- és erkölcstanórák. A Kőkúti Általános Iskolában és a Vaszary János Általános Iskolában Szabó Elődné Melinda, a Jázmin Utcai Általános Iskolában Judea Farkas Tünde és a Fazekas Utcai Általános Iskolában Papp László tartja az órákat. A hitoktatók szívesen és örömmel adnak tájékoztatást a tantárgyról, bátran keressék őket! Szeretettel várunk minden kis és nagy gyereket a református hit- és erkölcstanórán!