Óévbúcsúztatás másként

Akik az óévet csendesebb-, barátságosabb légkörben kívánják búcsúztatni, évről-évre összegyűlnek a hálaadó istentisztelet után a református templom udvarán, hogy onnan útra kelve megkerüljék az Öreg-tavat.

Nem volt ez másként 2013. december 31-én sem, amikor is 20-30 fős lelkes csapattal vágtunk neki kicsiny túránknak. A séta során kötetlen beszélgetések alakultak ki, amelyek lehetőséget nyújtottak egymás megismerésére. Ugyanakkor az erdő csendje kiváló lehetőséget nyújtott az elmúlt évben történt dolgok átgondolására, összegzésére és elrendezésére.

Ezt a csendet csupán a riadt vadludak, illetve az őket felriasztó tűzijátékok robaja törte meg. Igaz ugyan, hogy ezen rakéták meggyönyörködtettek bennünket, ahogy fényjátékukkal finoman megfestették a sötét égboltot, vagy a kivilágított vár hátterét.

Sétánkat ezúttal csak félúton szakítottuk meg, egy rövidke pihenő idejére, amíg némi forró teával felmelegítettük magunkat. Részben ennek a rövidke megállónak is köszönhető, hogy időben visszaértünk kiindulási helyünkre, ahol boldog új esztendőt kívánva búcsút vettünk egymástól.