Tatai Református Hírmondó 2023. március

logo

Tóvárosi Délelőtt

A Tóvárosi Kistemplomban március 10-én megtartjuk az úgynevezett tóvárosi délelőtt alkalmát, amikor egy kis süteményes szeretetvendégség keretében beszélgethetünk egymással a 9 órás istentiszteletünk előtt és az istentiszteletet követően. Az alkalmon a gyülekezet dicsőítő zenekara és énekkara közösen szolgál majd.
 

Dolhai Attila beszélgetés

2024. március 22-én, pénteken 18 órától a gyülekezeti otthonban lesz egy beszélgetés Dolhai Attila színész, dalszerző és szövegíróval. Az alkalom ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Virágvasárnap - Batyus Ebéd

Március 24-én, virágvasárnap ünnepén várjuk istentiszteleteinkre és az utána következő eseményekre Mindenkit! A 9 és 10 órás alkalmakon a Pápai Református Teológiai Akadémia legátusa, Teiszler Ádám szolgál. 11 órakor a Kossuth téren a böjti karikázót tekinthetjük meg, majd a gyülekezeti otthonban batyus ebéd keretein belül erősíthetjük az egymással való kapcsolatunkat.


Nagyheti és Húsvéti alkalmaink

Nagycsütörtökön Bach Mindenkinek Fesztivál keretén belül Nagy István orgonaművész ad koncertet a templomban 18 órától. 
Nagypénteken délelőtt 9 és 10 órás istentiszteleteinken az Úr szent asztalát megterítjük.
Nagyszombaton templomunkban egy imasétát rendezünk be, melyet reggel 9-től délután 6-ig mindenki szabadon megtekinthet.
Húsvét ünnepén a szokott rendben istentiszteletek lesznek 1. napján a 9 és 10 órás alkalmainkon, valamint második nap a templomban úrvacsorai közösségben.

Havi imatéma

Szeretnénk minden hónapban egy szolgálati területet kiemelni a gyülekezetünkből, amiért az adott időszakban imádkozhatunk. Márciusban a Biblia olvasásért, a Szentírás még jobb megismeréséért könyörögjünk! Református egyházunk az Ige egyháza, ami azt jelenti, hogy Isten Igéje, kimondott szava tesz minket élővé, változtatja szolgálatunkat elevenné. Hisszük, hogy Isten szava minden korosztály számára nélkülözhetetlen. Imádkozzunk a hitoktatókért, akik Isten szavát a legkisebbekhez is elviszik, hogy úgy adják át az üzenetet, hogy az a gyerekek szívéhez is eljusson. A gyülekezeti bibliaórákért, ahol mindenki megismerheti az Élő Igét testvéri közösségben. Könyörögjünk, hogy minél többen legyenek rendszeres Biblia olvasóvá, hogy egyházunk megújulása Isten szavára figyelve történhessen meg!

Nagyberegi gyűjtés

Az idei évben is szeretnénk a Kárpátalján lévő Nagyberegi Református Líceumot támogatni adományainkkal. Március 3 és Április 1. között a szeretet perselyekbe elhelyezett adományokkal kárpátaljai testéveinket támogathatjuk. A célra utalással is lehet befizetni, a közleménybe írják be: Nagybereg.

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Március hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra 6-án 18:00 - Könyvtár
Férfikör 13-án 18:00 - Könyvtár
Nőikör 8-án 18:00 - Könyvtár
Presbiteri Bibliaóra 20-án - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 5-én és 19-én Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--

www.reftata.hu | e-mail | Facebook

--