Tatai Református Hírmondó 2024.január

logo

Boldog újévet kívánunk!

Isten járjon előtted, hogy ne tévedj el utadon. Isten menjen melletted, hogy átkarolhasson, ha védelemre van szükséged. Isten menjen mögötted, hogy megőrizhessen gonosz emberek álnok támadásaitól. Isten legyen alattad, hogy karjába foghasson, ha elbotlasz utadon. Isten legyen szívedben, hogy vigasztalhasson, ha szomorú vagy. Isten legyen körülötted, hogy megvédhessen, ha megtámadnak. Isten legyen feletted és áldjon meg téged életedben.

Ökumenikus Imanap

Városunkban ismét lehetőségünk lesz a Krisztus-hívők egységében az imádságra, testvéri együttlétre. Az imahét programjába január 24-én, szerdán kapcsolódunk be 18 órás kezdéssel. A helyszín szervezés alatt.


Tóvárosi Kistemplom

75 éve került egyházközségünk tulajdonába a Somogyi Béla úti imaház. Ezzel kapcsolatban szeretettel kérünk Mindenkit, hogy akinek van régi fényképe az imaházról, akár a külsőről, akár a belső térről, kérjük, hogy ezt hozza el nekünk, hogy mi másolatot készíthessünk róla.




Diakóniai alap

Gyülekezetünk több, mint két évvel ezelőtt hozta létre a diakóniai alapot azzal a céllal, hogy rászoruló családoknak, személyeknek tudjunk segíteni, akár egyszeri, akár rendszeres támogatással. Szórólapokon megtalálhatóak a diakóniai alappal kapcsolatos legfontosabb információk a templomban. Ha valakit a szíve arra indít, és szeretne befizetni erre a célra, azt szeretettel megköszönjük. Azt is kérjük, ha van olyan személy a gyülekezetben, akinek az elmúlt vagy elkövetkezendő időszak nagy anyagi megpróbáltatást jelent, küldje el a nevét és a telefonszámát a hivatal@reftata.hu címre, hogy mielőbb felkereshessük és megbeszéljük a támogatási lehetőségeket. Bátorítson minket az adakozásra és az adományok elfogadására is a következő Ige: „Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben” (Gal. 6,1.)

Házas Randi

2024. január 13-án ismét elindul házasság megújító sorozatunk, a Házasrandi, melyre szeretettel hívjuk a házaspárokat. Fiatalokat és régebbi házasokat egyaránt invitálunk ezekre az estékre. Az alkalmakat január 13. és március 9. között tartjuk 7 alkalommal szombat esténként. További információk a honlapon!



Imatéma

Szeretnénk minden hónapban egy területet kiemelni a gyülekezetünkből, amiért az adott időszakban imádkozhatunk. Januárban a házasságokért könyörgünk. Hisszük, hogy Istentől kapott ajándék a házasság. Ez a kapcsolat szent, de a bűn miatt törékeny is. Imádkozzunk a meglévő házasságokért, hogy Isten jelenléte újítsa meg a házastársak egymás iránti szeretetét. Imádkozzunk Isten helyreállító szeretetéért az elvált, az özveggyé vált testvéreink életében. Imádkozzunk gyülekezetünk Házas Randi alkalmaiért, hogy Isten jelenlétében újulhassanak meg a házasságok szombatonként. Könyörögjünk az alkalmakon résztvevő párokért és a szolgálókért, hogy ne fáradjanak meg!

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Január hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra - 10-én 18:00 - Könyvtárban
Férfikör 17-án 18:00 - Könyvtárban
Nőikör 12-én 18:00 - Könyvtárban
Imacsoport 15-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Presbiteri Bibliaóra 31-én 17:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 9-én és 23-án Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi Kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--