Tatai Református Hírmondó 2023.december

logo

Karácsonyi ünnepkör alkalmai

December 24-én, advent 4. vasárnapján délelőtt 9 és 10 órakor legátus szolgálatával (Németh Ábel PRTA V. éves hallgató), valamint 16:00-kor a szentesti istentiszteletek a templomban és a kistemplomban gyermek és ifjúsági műsorral.
December 25-én 9 és 10 órás istentiszteleten is úrvacsorai közösségben.
December 26-án 9 és 10 órakor. A templomban az ünnep második napján is lesz úrvacsora.
December 31-én óévi hálaadó istentisztelet 9 és 10 órakor Tatán és Tóvároson is. 17:00-kor indulunk el a szokásos tókerülésre. (időjárás függvényében)
Január 1-én 9 és 10 órakor úrvacsorás istentisztelet lesz.

Karácsonyi gyűjtések

Az idei évben is szeretnénk támogatni a városunkban élő nehéz sorsú családokat tartós élelmiszerrel. Ehhez az istentiszteleti helyeken, Tatán és Tóvároson is ún. "Szeretet Szatyrokat" helyezünk el. Ezek a gyülekezeti logóval vannak ellátva és istentiszteleteket követően magunkkal vihetjük, majd a megvásárolt élelmiszerekkel és tisztasági eszközekkel vissza tudjuk hozni legkésőbb december 10-ig. Legalább 50 ilyen egységet szeretnénk elkészíteni az idei ünnepre. Ha valaki nem tud egy egész csomagot elkészíteni, a templomok szeretetperselyeibe vagy átutalással diakóniai alapba is eljuttathatja adományát "Tartós élelmiszer" közleménnyel.

Diakóniai alap

Gyülekezetünk több, mint két évvel ezelőtt hozta létre a diakóniai alapot azzal a céllal, hogy rászoruló családoknak, személyeknek tudjunk segíteni, akár egyszeri, akár rendszeres támogatással. Szórólapokon megtalálhatóak a diakóniai alappal kapcsolatos legfontosabb információk a templomban. Ha valakit a szíve arra indít, és szeretne befizetni erre a célra, azt szeretettel megköszönjük. Azt is kérjük, ha van olyan személy a gyülekezetben, akinek az elmúlt vagy elkövetkezendő időszak nagy anyagi megpróbáltatást jelent, küldje el a nevét és a telefonszámát a hivatal@reftata.hu címre, hogy mielőbb felkereshessük és megbeszéljük a támogatási lehetőségeket. Bátorítson minket az adakozásra és az adományok elfogadására is a következő Ige: „Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben” (Gal. 6,1.)

Házas Randi

2024. január 13-án ismét elindul házasság megújító sorozatunk, a Házasrandi, melyre szeretettel hívjuk a házaspárokat. Fiatalokat és régebbi házasokat egyaránt invitálunk ezekre az estékre. Az alkalmakat január 13. és március 9. között tartjuk 7 alkalommal szombat esténként. További információk a honlapon!



Imatéma

Szeretnénk minden hónapban egy területet kiemelni a gyülekezetünkből, amiért az adott időszakban imádkozhatunk. Decemberben a missziói szolgálatokért könyörögjünk. Gyülekezetünk küldetése, hogy Isten Jézus Krisztusban adott szeretetét hirdessük és éljük meg városunkban, munkahelyünkön, szűkebb és tágabb közösségeinkben. Imádkozzunk azért, hogy a gyülekezeti alkalmainkon áldás legyen, hogy megerősödve tudjunk a saját környezetünkben bizonyságot tenni szavainkkal, tetteinkkel, jelenlétünkkel Isten szeretetéről. Imádkozzunk azért, hogy Isten építse az Ő országát rajtunk keresztül is városunkban, családjainkban!

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

December hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra - 6-án 18:00 - Könyvtárban
Férfikör 13-án 18:00 - Könyvtárban
Nőikör 8-án 18:00 - Könyvtárban
Imacsoport 18-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Presbiteri Bibliaóra 20-án 17:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 12-én Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi Kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem


Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünknek Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--