Tatai Református Hírmondó 2023.november

logo

Szolgálói Csendesnap

2023-ban az egyházmegyével közösen rendezzük meg a Szolgálói Csendesnapot november 25-én, szombaton 09:00-14:00 között, hogy a megyében lévő szolgálókkal közösen kaphassunk segítséget a Krisztus test, az egyház építésében. Biztatunk mindenkit, aki szolgálatot vállal a gyülekezetünkben, hogy vegyen részt ezen a napon! A regisztráció lezárult, de ha valaki elmulasztotta és szeretne jelentkezni, keresse lelkipásztorainkat!

Tóvárosi délelőtt

Folytatjuk Tóvárosi Délelőtt alkalmát a Kistemplomban. November 19-én, a 9 órás istentisztelet előtt és után szeretetvendégség keretein belül lehetünk és maradhatunk együtt, kávéval, teával, egy kis süteménnyel és testvéri közösséggel. Az istentiszteleten új énekekkel, de a megszokott vendégszeretettel várunk mindenkit!

Adventi esték

November 27. és december 1. között tartjuk meg az adventi időszakra felkészítő igehirdetés sorozatunkat "Világíts!" címmel. Az alkalmak 18:00-kor kezdődnek a Gyülekezeti Otthonban. További részletek a plakáton. Mindenkit szeretettel várunk!



Karácsonyi gyűjtések

Az idei évben is szeretnénk támogatni a városunkban élő nehéz sorsú családokat tartós élelmiszerrel. Ehhez az istentiszteleti helyeken, Tatán és Tóvároson is ún. "Szeretet Szatyrokat" helyezünk el. Ezek a gyülekezeti logóval vannak ellátva és istentiszteleteket követően magunkkal vihetjük, majd a megvásárolt élelmiszerekkel és tisztasági eszközekkel vissza tudjuk hozni legkésőbb december 10-ig. Legalább 50 ilyen egységet szeretnénk elkészíteni az idei ünnepre. Ha valaki nem tud egy egész csomagot elkészíteni, a templomok szeretetperselyeibe vagy átutalással diakóniai alapba is eljuttathatja adományát "Tartós élelmiszer" közleménnyel.

Novemberi imatéma

Szeretnénk minden hónapban egy területet kiemelni a gyülekezetünkből, amiért az adott időszakban imádkozhatunk. Novemberben a diakóniai szolgálatokért könyörgünk. A diakónia, a szeretetszolgálat az egyház egyik ismertetőjele. Isten népének gyakorolnia kell a lehajló szeretet szolgálatát az elesettek felé, legyen szó fizikai, anyagi vagy lelki segítségnyújtásról. Hálásak vagyunk Istennek, hogy céladakozásokkal és a diakóniai alapon keresztül több, mint 50 családnak tudunk rendszeres segítséget nyújtani élelmiszerekkel vagy tanszertámogatással. Az adományok eljuttattatásában közel 10 gyülekezeti tag segít negyedévente. Imádkozzunk Istenhez, hogy indítsa gyülekezetünket még nagyobb irgalomra a nélkülözők iránt, valamint imádkozzunk a meglévő szolgálókért, hogy ne fáradjanak meg Isten szeretetének továbbadásában, valamint könyörögjünk újabb szolgálókért, akik szívesen segítenének ezen a területen!

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

November hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra - 8-án 18:00 - Könyvtárban
Férfikör 15-én 18:00 - Könyvtárban
Nőikör 17-én 18:00 - Könyvtárban
Imacsoport 20-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Presbiteri Bibliaóra 21-én 17:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 14-én Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi Kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem


Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünknek Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--