Tatai Református Hírmondó 2023.október

hirlevel-fejlec-osz

Kakaós-Kalácsos reggeli

Október 15-én 9 órakor a gyülekezeti otthonban. Minden érdeklődőt várunk egy finom reggelire és egy szeretetteljes közösségbe, valamint a reggelit követő zenés, családi istentiszteletre a templomba.




Gyülekezeti túra

2023. október 23-ára gyülekezeti túrát szervezünk. Úticél: Héreg - Pusztamarót.  Várunk mindenkit szeretettel! További részletek a honlapon!



Október a reformáció hónapja

Idén októberben is megemlékezünk a reformációra, annak üzenetét újból megértve. Ehhez kiemelt alkalmaink a következők lesznek: Október 29.  9 és 10 órakor úrvacsorás istentiszteletek lesznek, 15:00-tól egyházmegyei reformációs alkalom Nagyigmándon. Október 30-31. 18:00-kor reformációs istentiszteletek Tatán az evangélikus testvérekkel közösen. Hétfőn a tóvárosi kistemplomban, kedden az evangélikus kistemplomban. Október 31-én délelőtt 9 és 10 órakor tartunk istentiszteletet a szokott rendben. Várunk Mindenkit szeretettel!


Presbiterválasztás 2023

Egyházi törvényünk előírása alapján hirdetjük, hogy gyülekezetünkben 2023. október 8-án rendezzük meg a presbiterválasztást. A presbiterválasztó közgyűlésre 2 részközgyűlés keretében kerül sor, a 9 órás kistemplomi, és a 10 órás templomi istentiszteletet követően. A törvényi kötelezettségnek megfelelően hirdetjük a jelöltek neveit. Presbiteri tisztségre jelöltek: dr. Becker Tibor, dr. Cseh Tamás, Erdei Gyula, Gábriel Tamás, Horváth Róbert, Hörömpöli Tibor, Judea-Farkas Tünde, dr. Kádár György, Köblös István, Nágelné Csere Ágnes, Retkes Gábor, Szaladosné Popovics Kinga, Szabó Bálint, Szabó Gábor, Vadász Ferenc, dr. Varga József. Főgondnoki tisztségre Köblös Istvánt, Retkes Gábort és dr. Varga Józsefet jelölte a gyülekezet. Megkérjük Kedves Testvéreinket, hogy a választás hírét adják tovább minél többeknek. Szeretettel hívjuk és várjuk gyülekezeti tagjainkat az október 8-i választói közgyűlésre!

Havi imatéma

Szeretnénk minden hónapban egy területet kiemelni a gyülekezetünkből, amiért az adott időszakban imádkozhatunk. Októberben a házicsoportos alkalmakért és a csoportok vezetőiért imádkozunk. Isten áldását látjuk a házicsoportos alkalmakon. Egy-egy otthonban vagy gyülekezeti térben kéthetente összegyűlve nem csak testvéri kapcsolatok alakulnak ki, hanem Isten Igéjének a tükrében életek változnak meg, térnek meg Istenhez. Hálásak vagyunk azért, mert szeptemberben már 6 ilyen csoportban, 12 vezetővel működnek a csoportjaink. Imádkozzunk a házicsoportok tagjaiért és a vezetőkért, hogy az evangélium ereje határozza meg a csoportok alkalmait, amiből megtérés, közösség és szolgálat fakadhat Isten dicsőségére.   

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Október hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra - 4-én 18:00 - Könyvtárban
Férfikör 11-én 18:00 - Könyvtárban
Nőikör 13-án 18:00 - Könyvtárban
Imacsoport 16-án 18:00 - Lelkészi iroda
Presbiteri Bibliaóra 18-án 18:00 - Könyvtár
Házicsoportok 3-án és 17-én Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi Kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--

www.reftata.hu | e-mail | Facebook

--