Tatai Református Hírmondó 2022.május

logo

Pünkösdi Istentiszteletek

Június 5-én és 6-án, pünkösd első és második napján délelőtt 9 órakor a Tóvárosi Kistemplomban, 10 órakor pedig a templomban tartunk istentiszteletet. Mindkét ünnepnapon a 10 órás istentiszteletünkön úrvacsoraosztás lesz, pünkösd első napján pedig a 9 órás istentiszteletünkön is élhetünk az úrvacsora lehetőségéve. A június 5-én a 10 órakor kezdődő Istentiszteletünkön fognak a konfirmandusok ünnepélyes fogadalmat tenni. Legyünk együtt és kérjük minél többen: "Jővel Szentlélek Úristen, töltsd be szíveinket épen. Mennyei szent ajándékkal, szívbéli szent buzgósággal" (370. dicséret) 

Nyári táborok

Az idei évben ismét lesz lehetőség arra, hogy kicsik és nagyok Isten és egymás jelenlétében épülhessenek hitben és szeretetben. Helyek már csak korlátozott számban vannak. Jelentkezési határidő június 6. 
A táborok időpontjairól készült plakát itt tekinthető meg.




Gyülekezeti Nap - június 12.

Ahogyan az elmúlt év októberében volt, Szentháromság vasárnapra, június 12-re tervezünk egy kifejezetten a vasárnapi gyülekezet számára szervezett úgynevezett gyülekezeti napot. Ezen a napon az istentiszteletet követően lehetőség nyílik arra, hogy egy hidegtálas ebéd elfogyasztása közben beszélgessünk, a közösséget erősítsük. Az ebédet követően a templomban egy fórumbeszélgetés lesz, a gyülekezeti teremben társasjátékozással, csocsózással, a tornateremben focizással folytathatjuk a közösség erősítését. Ezen a napon, június 12-én a 9 órás kistemplomi istentiszteletre látogatókat is a 10 órás istentiszteletre várjuk. Megkérünk mindenkit, aki június 12-én szeretne részt venni ezen a napon, hogy az alábbi űrlapon jelezze ezt a szándékát!
https://forms.gle/a8Uy1pDNEhXWVBVt7

REND - 2022. Pápa

Négy év kihagyást követően megrendezésre kerül a Református Egyházi Napok Dunántúl (REND) rendezvénysorozata, amely július 1-3. között lesz Pápán. Jelentkezni június 6-ig lehet.


Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Állandó alkalmaink

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra június 1-én 18:00 - templom
Férfikör  Nyáron szünetel - kezdés szeptemberben!
Nőikör Nyáron szünetel - kezdés szeptemberben!
Presbiteri Bibliaóra Nyáron szünetel - kezdés szeptemberben!
Házicsoportok  Nyáron szünetel - kezdés szeptemberben!
Kórus -  Nyáron szünetel - kezdés szeptemberben!
IFI Bibliaóra -  Nyáron szünetel - kezdés szeptemberben!
Gyülekezeti foci  Nyáron szünetel - kezdés szeptemberben!
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--

www.reftata.hu | e-mail | Facebook

--