Tatai Református Hírmondó 2022.május

logo
​​​

Igehirdetés sorozat

Április 24-május 22. között a vasárnap délelőtti istentiszteleteinken, Az élet vizének forrásához címmel igehirdetés sorozatot tartunk. Az elmúlt években sokat gondolkoztunk, imádkoztunk azért, hogy megértsük, mi Isten akarata gyülekezetünkre nézve? Így jutottunk el a forrás képéhez, mely a bibliai embernek és nekünk tatai lakosoknak is egy fontos szimbólum. Figyeljünk Istenre közösen és hívogassunk másokat is! 


Gyülekezeti túra - Kőpite

Ismét megszervezzük a már hagyománnyá váló gyülekezeti túránkat. Május 7. 9:00-kor indulunk a templom előtti parkolóból a dunaalmási Kőpitéhez. Az útvonal könnyen bejárható, akár kisebb gyermekekkel is. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
 

Tóvárosi délelőtt - Május 15.

Egy új kezdeményezés indul el a Tóvárosi Kistemplomban. Május 15-én, a 9 órás istentisztelet előtt és után szeretetvendégség keretein belül lehetünk és maradhatunk együtt, kávéval, teával, egy kis süteménnyel és testvéri közösséggel. Az istentiszteleten új énekekkel, de a megszokott vendégszeretettel várunk mindenkit!


Szeretethíd - Május 20-21.

A 2022-es évben újra szeretnénk megszervezni a Szeretethíd alkalmát gyülekezetünkben. A Szeretethíd egy diakóniai rendezvény, amikor szolgálatunkkal mások öröméért, szükségleteinek az enyhítéséért fáradozhatunk. Hidat emelve a szeretettel, hogy a munka, a szolgálatok, kedveskedések által közel tudjunk kerülni egymáshoz. Az idei évben két célunk van. Pénteken a városunk idős otthonainak a meglátogatása, ahol a bentlakók számára egy zenés-verses műsorral csalnánk mosolyt és könnyeket az arcokra. Szombaton a gyülekezeti udvar és épületek rendbetétele, valamint a templom takarítása. Lehet jönni családosan, kicsiknek és nagyoknak is találunk munkát! A szombati napon közös ebéd is lesz. Várunk minden érdeklődőt szeretettel! Ha valakinek kérdése lenne, vagy előre jelezné segítő szándékát a diakonia@reftata.hu címen megteheti.

Nyári táborok

Az idei évben ismét lesz lehetőség arra, hogy kicsik és nagyok Isten és egymás jelenlétében épülhessenek hitben és szeretetben. A jelentkezések már elindultak, érdemes mielőbb regisztrálni az előlegek befizetésével. A táborainkról készült plakát ide kattintva tekinthető meg.


REND - 2022. Pápa

Négy év kihagyást követően megrendezésre kerül a Református Egyházi Napok Dunántúl (REND) rendezvénysorozata, amely július 1-3. között lesz Pápán. Jelentkezni június 6-ig lehet. További információkat a www.rend.hu honlapon olvashatunk.

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Május hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra 4-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Férfikör 11-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Nőikör 13-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Presbiteri gyűlés 18-án 17:00 - Gyülekezeti otthon
Presbiteri Bibliaóra 25-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 3-án és 17-én és 31-én Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Gyülekezeti otthon
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--