Tatai Református Hírmondó 2022.március

logo
​​

Böjti hét 

Február 28.-március 4. között meghívott lelkipásztorok szolgálnak közöttünk, felkészítve a szívünket a böjt valódi lényegére, gyülekezetünket pedig a március 6-i úrvacsorai közösségre. Várunk minden érdeklődőt szeretettel! További információk a plakáton.


Segítségnyújtás

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálatán keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti az ukrajnai háborútól szenvedőket. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához, de az interneten is van lehetőség adakozni. Azok, akik közvetlen utalással segítenének, a CIB Banknál vezetett folyószámlára küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).
 
A Tatai Református Gimnázium szervezésében adománygyűjtés indult a háború áldozatainak megsegítésére. A szervezők tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket várnak az adományozóktól március 4. péntek 8:15 óráig.
 
Hordozzuk imádságban a fegyveres konfliktustól szenvedőket, és adjanak nekünk erőt és vigasztalást Jézus Krisztus szavai: „…én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig!” (Máté 28,20)

Templomtető felújítására gyűjtés

Gyülekezetünk presbitériuma gyűjtést hirdetett meg a templomtető felújítására. A munkák elkezdődtek, a költségek nagyobb részét pályázati forrásból fizetjük ki, de a fennmaradó részt adományokból szeretnénk fedezni. A február végéig 3.160.500 Forint adományt fizettek be Kedves Testvéreink, amit nagy szeretettel köszönünk meg minden adakozónak! A presbitérium által tervezett adományösszegnek így 39,5%-a érkezett be hozzánk. Kérjük, hogy akit szíve arra indít, és van rá lehetősége, továbbra is adakozzon erre a célra akár készpénzes befizetéssel, akár átutalással.

Felnőtt konfirmáció

A korábbi években is volt lehetőség arra, hogy érdeklődő testvéreink a felnőtt keresztelésre is felkészítő felnőtt konfirmációs előkészítőn részt vegyenek. Hirdetjük, hogy a csoportba még lehet csatlakozni, a következő alkalom március 11-én, pénteken 17 órától kezdődően lesz a könyvtárban. Hívjuk és várjuk mindazokat, akik már jelezték részvételi szándékukat, és hívjuk az újabb érdeklődőket is!

Kakaós-Kalácsos reggeli

Március 20-án 9 órától várunk mindenkit, kicsit és nagyot egy finom reggelire a gyülekezeti otthonba.




Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Március hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra 9-én 17:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Férfikör 16-án 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Nőikör 11-én 18:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 8-án és 22-én Különböző helyszíneken
Presbiteri gyűlés 23-án 17:00-tól Gyülekezeti otthon
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Gyülekezeti otthon
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem


Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--