Tatai Református Hírmondó 2024.április

fejlec

Kedves Testvérünk!

Kakaós-Kalácsos reggeli

Április 14-én 9 órakor a gyülekezeti otthonban. Minden érdeklődőt várunk egy finom reggelire és egy szeretetteljes közösségbe, valamint a reggelit követő családi istentiszteletre a templomba.




KisIFI

Április 19-én, délután szeretnénk szervezni a 10-14 éves korosztály számára egy alkalmat, a KisIFI-t. Fontosnak tartjuk, hogy a konfirmáció előtti korosztály számára is rendszeres találkozási, közösségépítő alkalmat szervezzünk, ahol Isten szeretetéhez közelebb kerülhetnek. További részletek hamarosan!

Táboraink

Az idei nyár sem múlhat el táborok nélkül. A plakátot már facebook oldalunk megosztottuk pár hete, itt is közöljük a legfontosabb adatokat. Jelentkezés hamarosan!
Alsós Tábor - Napközis - Július 1-5.
Felsős Tábor - Balatoncsicsó - Július 8-12.
IFI Tábor - Szekszárd - Július 23-27.
Gyülekezeti Tábor - Nagybörzsöny - Július 18-21.


Gyülekezeti Túra

Május 1-én megtartjuk szokásos közös kirándulásunkat. További részletek hamarosan a honlapon!



Havi imatéma

Szeretnénk minden hónapban egy szolgálati területet kiemelni a gyülekezetünkből, amiért az adott időszakban imádkozhatunk. Áprilisban mások Isten Igéjéhez való segítése legyen előttünk. Ez elsősorban imádságos munka, de van, amikor fizikai segítséget kell nyújtani idős, beteg vagy sérült testvéreink számára, hogy eljussanak egy-egy alkalomra. Gyülekezetünkben egy szolgálói csoport alakult erre, aminek a neve: Van emberem! A bethesdai beteg, aki 38 éve beteg volt, azt mondta Jézusnak, hogy nincs embere, aki segíthetne neki meggyógyulni. Hisszük, hogy Jézus bennünket arra hívott el, hogy másokat a gyógyulás forrásához, az Ő Igéjéhez közelebb vigyünk. Imádkozzunk azért, hogy még jobban észrevegyük azokat az embereket a környezetünkben, akik vágynak egy-egy istentiszteletre, de maguktól már nem tudnak eljönni. Könyörögjünk a Van emberem! szolgálói körért, hogy ne fáradjanak el mások segítésében és minél többen akarjanak csatlakozni ebbe a szolgálatba.

Adakozási lehetőségek

Tájékoztatjuk a gyülekezetet a lehetséges adakozási formákról. Talán nem mindenki tudja, hogy gyülekezetünk önfenntartó, a beérkező adományokból gazdálkodik, külső vagy állami forrás kizárólag pályázatok útján vagy az alapítványon keresztül érkezik, általában valamilyen céllal (pl. tábor vagy építkezés). Így a számlákat, lelkészi fizetéseket, missziói célokhoz kapcsolódó kiadásokat a beérkezett adományokból fedezzük. Megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak ilyen módon is a gyülekezet életéhez. Az alábbi célokra lehet adományt befizetni személyesen, postán vagy banki átutalással:
  • Egyházfenntartói járulék
  • Isten dicsőségére (céladomány közleményben külön beírni pl. templomtető, táborok stb)
  • Diakóniai alap
Az egyházközség bankszámlaszámai:
Tatai Református Egyházközség
11600006-00000000-04348612 (Erste Bank)
11740047-20132675 (OTP)

Április hónapban tartott állandó alkalmaink:

Vasárnapi istentiszteletek Tóvároson a Kistemplomban (Somogyi Béla út 5.) 9  és 18 órától és Tatán a templomban (Kocsi utca 15.) 10 órától.
Bibliaóra 3-án 18:00 - Könyvtár
Férfikör 10-én 18:00 - Könyvtár
Nőikör 12-én 18:00 - Könyvtár
Presbiteri Bibliaóra 24-én - Ifjúsági és közösségi tér
Házicsoportok 2-án és 16-án és 30-án Különböző helyszíneken
Kórus - minden csütörtökön 18:00 - Tóvárosi kistemplom
IFI Bibliaóra - minden pénteken 19:00 - Ifjúsági és közösségi tér
Gyülekezeti foci minden hétfőn 19:30 - Refi tornaterem
 

Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--