Református hírmondó - 2020.október

hirlevel-fejlec-osz

Kedves Testvérünk!

Gyülekezetünk életének néhány fontos eseményét gyűjtöttük egy csokorba.

Gyülekezeti kirándulás

Ahogyan gyülekezeti naptárunkban terveztük, október 17-én, szombaton gyülekezeti túrát szeretnénk tenni a Neszmélyi Arborétumba. 9.00 órakor találkozunk a Kocsi utcában, a templom előtt. Innen autóval Agostyán, majd Tardos irányába megyünk. Az autókat egy helyen parkolóban hagyjuk, majd körülbelül 3,5 kilométeres enyhén emelkedő erdei úton jutunk el a Neszmélyi Arborétumba. Az arborétumban vannak padok, asztalok, meg lehet enni a magunkkal hozott elemózsiát. A túra teljes hossza az arborétum bejárásával együtt 8-9 km. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Rendkívüli istentiszteleti rend

Jó előre hirdetjük, hogy gyülekezeti tagjaink tudjanak készülni október utolsó vasárnapjára, hogy a megszokottól eltérő rendben tartjuk meg istentiszteleteinket. Tekintettel arra, hogy a konfirmációi fogadalomtételt erre a napra tervezzük, és nem szeretnénk, hogyha a távolságtartási előírások miatt a fiatalok családtagjai nem tudnának eljönni, ezért a templomban 2 istentiszteletet tartunk. Október 25-én, azaz 3 hét múlva a következő istentiszteleti alkalmaink lesznek. 9 órától egy időben a kistemplomban és a templomban lesz istentiszteletünk úrvacsorával, amelyre hívjuk és várjuk gyülekezetünk minden tagját. 10.30-tól a templomban lesz konfirmációs istentiszteletünk, amelyre a konfirmandusokat, családtagjaikat, lelkészeinket, gondnokainkat és presbitereinket várjuk. A helyzetet nehezíti, hogy ekkor lesz az óraátállítás, így különösen is figyelnünk kell arra, hogy október 25-én a megfelelő időben jussunk el az istentiszteletre. Megkérjük kedves testvéreinket, hogy segítsenek abban, hogy ez a hír minél többekhez eljusson!

Kiskehely- adománygyűjtés

Hirdetjük, hogy a vírushelyzethez igazodó úrvacsorai megoldást keresve, presbitériumunk úgy határozott, hogy a jövőben kiskelyhekkel oldjuk meg az úrvacsorát mind a templomban, mind pedig a kistemplomban. Az ára egyenként 6350 forint. Szeretettel kérjük, hogy aki teheti, saját magának jelképesen vásárolja meg ezt a kelyhet, aki teheti, esetleg még a családja szükségleténél több darabra is adakozzon, de természetesen bármilyen összegű adományt köszönettel elfogadunk. Az adományok befizetésére a kistemplomban és a templomban erre a célra készített adománygyűjtő íven, valamint banki átutalással van lehetőség. Kérjük, hogy a közlemény rovatba írják be a kiskehely szót. Ezzel kapcsolatban készítettünk egy szórólapot, amin gyülekezetünk bankszámlaszámai megtalálhatók.


Az Úr Jézus Krisztus legyen a mi gyülekezetünk Őriző Pásztora!

--
www.reftata.hu | e-mail | Facebook
--