Kakaó-kalácsos reggeli

„Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké…” (Jn. 6.51.)

Együtt enni, együtt lenni jó – ez egy olyan gondolat, ami mindennapi életünket, rítusainkat áthatja. Mindannyian tudunk hozzá kapcsolódni, legyünk akár keresztyének, a keresztyén értékekkel szimpatizálók vagy éppen attól kicsit távolabb állók.

Hasonló megfontolások mentén indult útjára 2017-ben Tatán a Kocsi utcai Gyülekezeti Otthonban a Kakaó-Kalácsos reggeli, mely évi 6 alkalommal kerül megszervezésre. Ezekre az alkalmakra hívunk minden gyermekes családot saját intézményeinkből, a város iskoláiból, illetve a gyülekezetből egy kötetlen, jó hangulatú együttlét megtapasztalása és közösségépítés céljából. A reggeli 9 órás kezdéssel levesszük a szülők válláról a reggeli készítésének terhét. A kalácsokat (hozzá kézműves lekvárokat és nutellát), a kakaót és kávét egy 15 fős szolgáló csapat készíti elő. A csapat minden alkalommal nagy lelkesedéssel várja a találkozást a gyerekekkel és a szülőkkel. A reggeli mellett csocsóasztalok, társasjátékok állnak rendelkezésre a gyerekek örömére, amíg a szülők beszélgetnek és kávéznak.

A reggelit követően mindannyian részt veszünk a családi istentiszteleten. Ha szeretnél kapcsolódni a kakaós kalács szolgálói csapathoz, kérlek, jelezd Gabriel Dorténak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Kakaó-kalács szolgáló csapat

Az egyik reggeli után beszélgettünk egy édesanyával, milyennek látta ő az alkalmat.

1.Honnan szereztél tudomást a kakaó kalács reggeliről?

A gyermekeink (3 fiú) az általános iskolában református hittanra járnak. A Kakaó-Kalács reggelire rendszerint ők hozzák a meghívót, illetve a hitoktatóktól is megkapjuk e-mailben az értesítést.

2. Mire számítottál ezzel kapcsolatosan?

Vártam ezeket az alkalmakat, hiszen itt mindig jó találkozni az ismerősökkel, barátokkal. Nagyon örülök annak, hogy itt nyugodtan lehet beszélgetni, ami a rohanós hétköznapokon sokszor nem sikerül.

3. Hogy tetszett?

A vártnál is sokkal jobban, hiszen a gyerekek barátai, osztálytársai is itt voltak, ők is nagyon jól érezték magukat. Szülőkkel, barátokkal megvitattuk a minket érdeklő dolgokat, kellemesen telt a reggel.

4. Kinek ajánlanád a Kakaó-Kalácsot?

Azoknak ajánlanám, akik szeretnék ilyen formában tartalmasan kezdeni a vasárnap reggelt. Azoknak, akik kíváncsiak a körülöttük zajló dolgokra, a mások problémáira, életére. Mindazoknak ajánlom, akiknek igényük van a "régimódi" társas érintkezési formákra, az egymás közti beszélgetésekre.

5. Mi a gyerekek véleménye Kakaó-Kalácsról?

Gyermekeink egybehangzóan pozitívan nyilatkoztak, hiszen a kakaó és a kalács is mindig finom, feldobja a reggelt a finomság és a jókedvű, nagyon várt találkozás a többiekkel. Jól kezdődik a nap és így már csak jól folytatódhat.

6. A gyerekek részt vettek-e a gyerek istentiszteleten? Milyen volt?

A fiúk már 12-14 évesek, általában bent maradnak a felnőtt istentiszteleten. Szoktunk később róla beszélgetni, hogy mi ragadta meg őket, mit jegyeztek meg, min gondolkodtak el. Mindig van olyan téma, amiről az istentisztelet kapcsán beszélgetünk. Ezért azt gondolom, hogy bár nem vagyunk jelen nagyon gyakran a templomban, ezek az alkalmak sokat jelentenek számunkra. Köszönjük, hogy megszervezik őket és köszönjük a meghívást is.

Gyurkó Erzsébet és a Keltai fiúk