Gazdasági Bizottság

A Tatai Református Egyházközség kizárólag a gyülekezeti tagok befizetéseiből és adományokból tartja fent működését, semmilyen egyéb forrás nem áll a rendelkezésére. Annak érdekében, hogy a gyülekezeti élet fenntartható legyen, sőt ne csak fenntartható legyen, hanem lehetősége legyen a növekedésre is, rendszeresen egyeztetni kell a gazdálkodásról.

A Gazdasági Bizottság folyamatosan figyelemmel kíséri az egyházközség gazdálkodását, előkészíti a presbitérium gazdálkodással kapcsolatos döntéseit, szükség esetén véleményez, tanácsol, segítséget nyújt a gazdálkodás folyamatában, szükség/megkeresés esetén partnerként támogatja az intézményvezetőket a gazdasági döntéseikben. Előkészíti és a döntéshozók elé terjeszti a törvényi, jogszabályi előírásoknak megfelelő szabályzatokat, határidőre elkészíti az Egyházközség költségvetését, felügyeli annak állapotát, végrehajtását, véleményezi az elé tárt gazdasági ügyeket, figyelemmel kíséri az Egyházközség megtakarításainak alakulását és javaslatot ad gondos gazdaként annak megfelelő felhasználására. Javaslatot ad a lelkészi bérek változtatására, és a rezsiköltségek csökkentésére.

A Gazdasági Bizottságnak 5 állandó tagja van, akik negyedévente pénzügyi zárást készítenek, s így felügyelik a gazdasági folyamatok Egyházközségre gyakorolt hatását – s igyekeznek annak negatív hatásait mérsékelni. A Gazdasági Bizottság Máté evangéliumának 6. fejezetét olvasva az alábbi igét választotta vezérigének.

Ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is (Mt 6,21)

🏠 Helyszíne: Lelkészi iroda (Kocsi u. 15.)

📅 Időpontja: Negyedévente, vagy szükség esetén azonnal

👨 Vezeti: Retkes Gábor presbiter

👫 Tagok: Dr Szabó Előd lelkipásztor, Dr Varga József Főgondnok, Múthné Szakács Zita IGH vezető, Mikóczy István tiszteletbeli presbiter

📧 Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.