Diakóniai bizottság

A Tatai Református Egyházközség alapvető feladata a diakónia. Az egyház történetében, a legelső gyülekezetektől kezdve, mindig jelen volt a szeretetszolgálat – a másokért szolgáló hívők élete, tevékenysége, gyűjtése. A szegényekre, elesettekre való odafigyelés, az özvegyek és árvák támogatása a mindenkori egyház egyik fontos ismertetőjele. Tudjuk, hogy aki másokon segít, az a krisztusi életet jeleníti meg adományaival, igyekezetével, szeretetteljes jelenlétével. Gyülekezetünkben igyekszünk a diakóniai szolgálatba minél többeket bevonni. Ugyanakkor törekszünk arra, hogy a városban élő rászoruló személyeket, családokat felkutassuk, segítsük és őket a tőlünk telhető legjobb formában támogassuk. Ezért működik egy Diakóniai Bizottság a gyülekezetünkben, amelynek 6 állandó tagja van, akik kéthavonta találkozva szervezik meg és értékelik ki a gyűjtéseket.

🏠 Helyszíne: Lelkészi iroda (Kocsi u. 15.)

📅 Időpontja: Kéthavonta

👨 Vezeti: Köblös István presbiter

👫 Tagok: Farkas Balázs lelkipásztor, Gábriel Dorte, Erdei-Beck Anikó, Dr. Pethő Emilné, Popovics Kinga, Dr. Kádár György

📧 Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.